Amstelland serveert tennis én gastronomie tijdens de Culinaire Open Tennistoernooien 

Amstelveen Ouder-Amstel Streek Uithoorn

AMSTELLAND – Deze zomer draait het in Amstelland niet alleen om sportieve prestaties, maar ook om genieten van goed gezelschap en lekker eten. Drie tennisverenigingen in de regio organiseren open toernooien waarbij spannende wedstrijden worden gecombineerd met sfeervolle diners.  

In Uithoorn trappen ze af met het Ute Hoirne Wijnschuur Culinair Open ’25, dat op 21 juni van start gaat. “Wat ooit begon als een tennistoernooi met een goed glas wijn na afloop, is inmiddels uitgegroeid tot een geliefde traditie. Een week vol mooie wedstrijden én smaakvolle ontmoetingen aan lange tafels,” zegt Elles Reis, communicatie TCU.

Als tweede in de reeks én als bedenker van het concept kunnen liefhebbers hun hart ophalen bij T.C. Ouderkerk aan de Amstel: daar begint het toernooi op 12 juli. “Bijna tien jaar geleden zijn we gestart met Ouderkerk Culinair Open. Vanaf het allereerste moment was het een groot succes, mede dankzij de enthousiaste deelname van vrijwel alle restaurants uit Ouderkerk. Dit zorgt elk jaar weer voor heerlijk eten, veel gezelligheid en prachtig tennis op ons schitterende park. We kijken enorm uit naar de editie van dit jaar!” aldus Maarten Kuil, toernooileider.

Als derde in deze smakelijke reeks volgt op 9 augustus het culinaire toernooi bij DVH in Amstelveen. Net als op de andere parken kunnen deelnemers en bezoekers daar rekenen op sfeervolle avonden met goed eten, mooie wijnen en natuurlijk aantrekkelijk tennis. Laurens Liezenberg, voorzitter DVH en private chef: “Wat veel mensen misschien niet weten, is dat de toernooien elkaar juist actief ondersteunen. We hebben contact gehad over wie wat doet en op welke manier. Niet uit concurrentie, maar juist omdat het mooi is als dit concept op meer parken wordt uitgerold.”  

Het doel van de Culinaire Open Toernooien is duidelijk: sport verbinden en lokale horeca een podium bieden om nét dat beetje extra toe te voegen.

Foto: DVH
Auteur: Cisca van Driel